naslovna       Kreativizam       revolt       knjižnica       multimedija       propaganda       forum       poveznice

Propaganda

Smisao propagande je širenje ideala i vrijednosti koje zagovaramo. Pritom propaganda može biti negativna i pozitivna, usprkos tome što je "svaka reklama bolja od nikakve."

 

Iz iskustva smo naučili da bilo kakvo pozivanje na nasilje ili mržnju može biti isključivo kontra-produktivno te je besmisleno baviti se drugima, kada se možemo posvetiti sebi. Stoga je naš cilj na pozitivan način prezentirati upravo ono što smatramo pozitivnim za nas i našu rasu.

 

Neke od metoda su potpuno legalne, neke malo manje, no, u vrijeme kada je drugačije mišljenje praktički ilegalno, svaka od ovih metoda simbol je otpora sustavu koji sve više uništava temeljne zdrave vrijednosti. Naša je dužnost pružiti otpor onome što smatramo pogubnim za nas i našu djecu.

Naljepnice

 

Naljepnice dostupne na našim stranicama predviđene su za tisak u kućnoj radinosti i one se smatraju službenom propagandom Kreativista. Ukoliko želite pravilno pripremljene naljepnice za profesionalni tisak, obratite nam se na kontakt e-mail.

 

Osnovno pravilo prilikom postavljanja naljepnica je da to nikad ne bude na podlogama kao što su osobni automobili, vrata osobnih kuća i slično. Uvijek postavljajte naljepnice na javnim mjestima poput autobusnih, tramvajskih ili željezničkih stanica, škole, fakulteti, prometni znakovi, semafori... Ukratko, tamo gdje je najveća fluktuacija ljudi.

 

Svaki oblik suprotnog djelovanja od ovog pravila može se smatrati djelom osoba suprotnih stajališta kojima je jedini cilj narušiti ugled našem pokretu.

Sve naljepnice koje eventualno sadrže naš logo, a promiču mržnju ili potiču na nasilje, nisu djelo Kreativista i također se mogu smatrati namjernim pokušajem kriminaliziranja Kretivizma i naših aktivista.

Šablone za grafite

 

Nešto složenija metoda, ali uz malo volje i truda može biti vrlo zabavna i efektna.

 

Potrebna vam je PVC folija (izvrsna se pokazala ona koja se koristi za naslovnice na skriptama), papir s isprintanim motivom, skalpel (onaj "doktorski") i selotejp. Na Internetu možete pronaći na tone uputa kako izraditi šablonu (eng. stencil).


Za grafite vrijede ista pravila kao i za naljepnice, uz dodatak da nikad grafite ne crtate i ne postavljate na bilo kakve objekte od kulturno-povijesnog značenja. To se odnosi, osim na spomenike, također i na zidine starih dijelova grada, užeg centra i slično.

 

Kao podloge birajte pločnike na stanicama javnog prijevoza, pješačke prijelaze, već išarane zidove stambenih zgrada, pothodnike...